Kiire, toitev, maitsev, originaalne supp Harri Ilvese sulest.
500 g kondiga lambaliha
3 l vett
2 sibulat
500 g kartulit
1 sl nisujahu
300 g õuna
soola ja musta pipart
kimp värsket peterselli
Pese liha, pane potti ja vala peale 3 liitrit külma vett. Kuumuta keemiseni, korja tekkiv vaht ja keeda madalal kuumusel, kuni liha on pehme.
Kurna keeduleem. Lõika liha kuubikuteks, haki sibul.
Pruunista liha pannil, lisa hakitud sibul ja sega jahuga.
Koori kartul ja lõika kuubikuteks. Vala koos liha ja sibulaga puljongisse ja keeda 10 minutit.
Puhasta õunad ja lõika kuubikuteks. Pane õunakuubikud potti ja lase supp veel kord keema. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Retsept on Harri Ilvese raamatust "Veise- ja lambaliharoad" (100 rooga, 2008)
Lambalihasupp õuntega
Kiire, toitev, maitsev, originaalne supp Harri Ilvese sulest.