Lambalihasupp õuntega

Kiire, toitev, maitsev, originaalne supp Harri Ilvese sulest.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kondiga lambaliha

3 l vett

2 sibulat

500 g kartulit

1 sl nisujahu

300 g õuna

soola ja musta pipart

kimp värsket peterselli

Valmistamine

Pese liha, pane potti ja vala peale 3 liitrit külma vett. Kuumuta keemiseni, korja tekkiv vaht ja keeda madalal kuumusel, kuni liha on pehme.

Kurna keeduleem. Lõika liha kuubikuteks, haki sibul.

Pruunista liha pannil, lisa hakitud sibul ja sega jahuga.

Koori kartul ja lõika kuubikuteks. Vala koos liha ja sibulaga puljongisse ja keeda 10 minutit.

Puhasta õunad ja lõika kuubikuteks. Pane õunakuubikud potti ja lase supp veel kord keema. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga.

Retsept on Harri Ilvese raamatust "Veise- ja lambaliharoad" (100 rooga, 2008)

LISA KOMMENTAAR