Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Šokolaadi-toorjuustukook vegetaarroog

Tummine ja šokolaadi-toorjuustukook, millest jätkub suuremale seltskonnale. Kõrge toorjuustusisalduse tõttu on kook üsna rammus ja kallis, nii et sobib eelkõige pidulikumaks puhuks.

kaheteistkümnele

Purusta põhja jaoks küpsised, sega kakaopulbri ning sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Murra šokolaad tükkideks, sulata väikeses potis tasasel tulel või vesivannis. Lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, siis sega juurde toasoe* pehme toorjuust, vanilliekstrakt ning viimasena sulašokolaad. Sega ühtlaseks, siis kalla segu küpsisepurupõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus tund aega.
Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Serveeri vanillijäätise ja/või marjapüreega.

* Külm toorjuust ei segune munavahuga hästi.

Retsept on mugandatud ajakirja Food & Travel 2009. a. novembrinumbrist.

Kasutasin iseküpsetatud Digestive-küpsiseid, Philadelphia full-fat toorjuustu, Kikerikii mune ning Laima 70% šokolaadi.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Šokolaadiga magusroad


Kommentaarid:

(29.03.2010 19:36:10)
Ma olen väga pettunud, suur raha selle koogi alla pandud, aga suht asja raiskamine. Mõru tuli täiesti, olen palju juustukooke teinud, kunagi enne pole halb tulnud.
L
(30.03.2010 9:58:27)
Kulla L, mis šokolaadi Sa kasutasid? Kuna šokolaadi on palju, siis selle kvaliteet ja maitse loevad väga palju. Minu tehtud kook ei olnud kohe kindlasti mõru ning tean mitut toidublogijat, kes väga sarnast kooki on teinud ja maitsega vägagi rahule jäänud.
Retsept iseenesest on hea :P
Pille @ Nami-nami
(10.05.2010 14:51:21)
Pean samuti tõdema, et üsna mõru tuli. Aga tundub, et põhjuseks on lugemisoskuse puudumine, sest kasutasin Kalevi tumedat shokolaadi (noh, komponentide juures oli ju et 200g "tumedat shokolaadi"). Eks uuel katsel paremini vast siis.
T
(7.03.2014 18:39:17)
Köige parem on kui pöhjalt (küpsisesegule mitte lisada kakaod) ja kasutada Fazeri küsetusshokolaadi. Mina kasutan 250 g shokolaadist koogi sisse 150 g ja ülejäänust teen glasuuri veel eale. Ja sulatatud shokolaadi sisse segan veel 1 apelsinini riivkoore. Ja minumeelest ongi parem kui toorjuust ei segune täielikult - jäävad sellised mönusad tükid koogi sisse ;) Kuid jah, maitse asi kïk ;) Ja suhkurt kasutan samuti vaid umbes 1 spl 1 muna kohta+1 tl vaniljesuhkurt.
lyyli
(10.11.2014 16:51:46)
Mina tegin ka seda kooki ja ülihea tuli! Põhjale ei pannud kakaod ja kasutasin mõru šokolaadi asemel tavalist piimašokolaadi.
Karmen

Kommenteeri