Viigimarjavorm kitsejuustuga

Prantslaste clafoutis-küpsetisest inspireeritud ahjupannkook. Tänu kitsejuustusisaldusele meenutab veidi toorjuustukooki. Roog on kõige parem veidi jahtunult.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g pehmet kitsejuustu

100 g suhkrut

4 suurt muna

3 sl vedelat mett

2 dl 35% rõõska koort

1 tl vanilliekstrakti

100 g nisujahu

500 g viigimarju

veidi pruuni suhkrut

Valmistamine

Hõõru kitsejuust suhkruga kohevaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde mesi, rõõsk koor ja vanilliekstrakt. Viimasena sega juurde jahu ning sega tainas ühtlaseks. Kalla tainas võitatud ahjuvormi.

Lõika viigimarjad pikuti pooleks, laota vormi*, lõikepind ülal. Puista peale veidi suhkrut.
Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit. NB! Vorm võib ahjus kerkida üsna "künklikuks", ent jahtudes vajub tagasi.

* Minu ahjuvorm on 28x21 cm ning 4,5 cm kõrge.

Retseptiidee sõbranna Melissa blogist (The Traveler's Lunchbox, 2006), aga koguseid muutnud. Mina kasutasin kitsepiimast kreemjuustu, aga ka muu pehmem kitsejuust sobib. Kui kitsejuust liiga kallis tundub, siis võiks ehk katsetada ka ricotta või maitsestamata toorjuustuga.

LISA KOMMENTAAR

Mariliis
postitatud 22.09.2009 20:47

Mul oli 110 g-ne toruke Soignoni kitsejuustu,lisasin sellele 40 g Philadelphia toorjuustu-õnnestus ka nii. Väga maitsev, eriti poolsoojalt.

Zoozi
postitatud 24.09.2009 07:25

Meeldis väga.

Nipitiri
postitatud 21.10.2009 17:24

Ise sellest erilist maitseelamust ei saanud. Kitsejuustu maitset ei tundnud ja küpsenud tainas jäi selline plink, mitte eriti õhuline. Aga sööjatele meeldis.

Tsheburashka
postitatud 01.12.2010 08:50

Jahtunult maitses imehea.