Plaadisai sõstardega

Pehme pärmitainast plaadisai hooajaliste marjadega. Sobib hästi klaasi külma piimaga.

Kogus
suur plaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g värsket pärmi

5 dl toasooja piima

1 tk muna

1 tl soola

1 tl jahvatatud kardemoni

150 g suhkrut

800-850 g nisujahu

150 g toasooja pehmet võid

Vahele:

300 g punaseid sõstraid

ja musti sõstraid

150 g suhkrut

Määrimiseks:

1 tk väike lahtiklopitud muna

Valmistamine

Kõik ained peaksid enne taina valmistamise juurde asumist olema toasoojad!

Murenda pärm kaussi, lisa osa piimast ja sega, kuni pärm on lahustunud. Sega juurde ülejäänud piim. Lisa muna, sool, suhkur, jahvatatud kardemon ja enamik jahust. Sõtku tainas ühtlaseks, siis sõtku juurde toasoe või. Lisa vajadusel veel jahu - tainas peaks olema pehme ja elastne ning kausi küljest lahti lööma hakkama.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kahekordseks kerkida (umbes tund aega).
Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku õrnalt läbi. Rulli tainas kaks korda suuremaks, kui on Su ahjuplaat.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta pool tainast ettevaatlikult ahjuplaadile, teine tainapool jäta üle ääre "ripnema".
Kata marjadega, puista peale suhkur. Tõsta peale teine tainapool, suru servad tugevasti kinni.
Lase koogil veel pool tundi toatemperatuuril kerkida.
Pintselda pealt munaga ning tõsta 200-kraadise ahju keskmisele siinile. Küpseta 30-35 minutit, kuni sai on küpsenud ja pealt kaunilt kuldpruun.
Lase enne serveerimist jahtuda, kaunista tuhksuhkruga.
LISA KOMMENTAAR

Mariliis
postitatud 12.08.2009 08:06

Just! Plaadisai on selle nimi! Ma tegin tikritega- mõtlesin, kas kook või pirukas võ mis asi see siis nüüd on...Aga ükskõik kuidas teda nimetada, maitseb väga hästi ikka!