Kõik ained peaksid enne taina valmistamise juurde asumist olema toasoojad!
Murenda pärm kaussi, lisa osa piimast ja sega, kuni pärm on lahustunud. Sega juurde ülejäänud piim. Lisa muna, sool, suhkur, jahvatatud kardemon ja enamik jahust. Sõtku tainas ühtlaseks, siis sõtku juurde toasoe või. Lisa vajadusel veel jahu - tainas peaks olema pehme ja elastne ning kausi küljest lahti lööma hakkama.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kahekordseks kerkida (umbes tund aega).
Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku õrnalt läbi. Rulli tainas kaks korda suuremaks, kui on Su ahjuplaat.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta pool tainast ettevaatlikult ahjuplaadile, teine tainapool jäta üle ääre "ripnema".
Kata marjadega, puista peale suhkur. Tõsta peale teine tainapool, suru servad tugevasti kinni.
Lase koogil veel pool tundi toatemperatuuril kerkida.
Pintselda pealt munaga ning tõsta 200-kraadise ahju keskmisele siinile. Küpseta 30-35 minutit, kuni sai on küpsenud ja pealt kaunilt kuldpruun.
Lase enne serveerimist jahtuda, kaunista tuhksuhkruga.
Just! Plaadisai on selle nimi! Ma tegin tikritega- mõtlesin, kas kook või pirukas võ mis asi see siis nüüd on...Aga ükskõik kuidas teda nimetada, maitseb väga hästi ikka!
Plaadisai sõstardega
Pehme pärmitainast plaadisai hooajaliste marjadega. Sobib hästi klaasi külma piimaga.