Hakklihapallid

Universaalne lihapallikeste retsept - võid kasutada neid supis, pastaroogade lisandiks, niisama söömiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g veisehakkliha

1 dl riivsaia

2 dl vett

1 sibul

1 sl õli

1 muna

1 tl soola

0.5 tl musta või valget pipart

Valmistamine

Sega riivsai vedelikuga ja lase 10 minutit paisuda.
Koori ja riivi sibul, hauta pannil õlis klaasjaks (või pane paariks minutiks täisvõimsusel mikroahju).
Lisa paisunud riivsaiale sibul, muna, maitseained ja hakkliha, sega ühtlaseks. Ära liialt sega!
Vormi märgade kätega lihapallikesed ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Soovi korral küpseta grillahjus, prae pannil tavalisel moel või keeda liha- või aedviljapuljongis.

Juuresoleva foto saatis kasutaja MARIT.

LISA KOMMENTAAR

Marit
postitatud 05.02.2009 18:19

mõnus meisterdada ja väga hõrgud kodused ampsud.

Berit
postitatud 03.05.2009 17:58

Väga head lihapallid! Riivsaia puudumisel leotasin mõned leivaviilud veidi vähema veega, kui ette nähtud. Küpsesid täpselt 15 minutiga valmis ja said kiiremas korras otsa ka:P. Kindlasti teen veel.

Liina
postitatud 27.03.2010 17:42

Väga mõnusad lihapallid, olen teinud selle retsepti järgi korduvalt. Olen pisut vähem pannud riivsaia, et oleks rohkem lihasem. Ahjus olen ka hoidnud mõned minutid rohkem, et jääks ilusad pruunid.

Karnivoor
postitatud 01.06.2010 22:09

Minu jaoks oli riivsaia liiga palju, meeldivad rohkem lihased lihapallid. Järgmine kord panen vähem.

Hexy
postitatud 02.05.2012 09:43

Maitsvad

Olga
postitatud 17.12.2014 17:18

Need said tõesti head. :)

Hexy
postitatud 11.10.2018 08:25

Endiselt head lihapallid!