Küpsetatud virsikud sõstrakastmega

Pannil praetud magusatele virsikutele oponeerib hapukas kaste punastest sõstardest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Sõstrakaste:

3 dl punaseid sõstraid

6-8 lehte kaneel- või sidrun- basiilikut

maitse järgi suhkrut

Virsikud:

8 tk küpseid virsikuid

2 sl võid

4 sl vanillisiirupit või pruuni suhkrut

Valmistamine

Pane sõstrakastme komponendid köögikombaini ning püreesta ühtlaseks. Lisa vajadusel veidi vett. Pane külmkappi jahtuma.
Pese virsikud, patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika pooleks, eemalda kivid.
Kuumuta või praepannil ja küpseta virsikuid paar minutit võis.
Tõsta praetud virsikupoolikud magustoidupokaalidesse. Nirista peale siirupit või puista üle suhkruga.
Serveeri koos sõstrakastmega.

Retsept on soome ajakirjast MAKU (Paistetud persikat ja punaherukkakastike)
LISA KOMMENTAAR