Kirsi-martsipanimuffinid

Need muffinid on parimad täiesti jahtunult - siis on martsipanimaitse tugevam ja muffinid ei pudene nii kergesti.

Kasutada võib nii kirsse kui ka mureleid.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g magedat toasooja võid

150 g martsipani

2 suurt muna

1.5 dl piima

225 g nisujahu (4 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

300 g mureleid või kirsse (nt Härmavili kirsid kivideta)

Valmistamine

Eemalda kirssidelt/murelitelt seemned (külmutatud kirssidel on need muidugi juba eemaldatud).

Sega toasoe või ja martsipan ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha köögikombainis). Sega juurde muna ja piim, siis omavahel segatud kuivained. Kõige viimasena sega ettevaatlikult juurde kividest puhastatud poolitatud kirsid või murelid.

Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 20-25 minutit, kuni muffinid on pealt kuldsed.

Lase jahtuda.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.07.2009 17:53

Ei hakka kiitma kui head need olid. Mainin ainult seda, et mees sõi 9 tükki :D

Kadri
postitatud 03.02.2012 09:42

Minule tundus taigen vähemagus ja lisasin omaltpoolt 100g suhkrut. Väga head said :)

Hexy
postitatud 16.03.2016 08:35

Maitsvad muffinid, külalised kiitsid!