125 g Digestive-küpsiseid (ca 8 tk)
50 g sulatatud võid
Toorjuustukiht:600 g maitsestamata toorjuustu
85 g suhkrut (1 dl)
1 tl vanilliekstrakti
3 suurt muna
Amaretto-astelpajuželee:200 g (külmutatud) astelpajumarju
3 sl tavalist või fariinsuhkrut
3-4 sl Amaretto mandlilikööri
0.5 dl kuuma vett
4 lehte želatiini
Peenesta küpsised, sega sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Sega toasoe toorjuust, munad ning suhkur ühtlaseks, maitsesta vanilliekstraktiga. (Soovi korral vahusta mikseriga läbi - siis saad kohevama katte). Kalla küpsisepurupõhjale.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldne. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Katte jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Pane (sulanud) astelpajumarjad kannmikserisse, püreesta. Suru läbi sõela ning maitsesta suhkru ja Amarettoga. Kuumuta umbes 0.5 dl vett, sega juurde kergelt kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega astelpajuželee hulka.
Kalla ettevaatlikult jahtunud toorjuustukoogile.
Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.
olen ka seda Delicato varianti söönud ja tõesti tohutult hea kook :)
Supper hea kook!!
Väga hea kook oli. Ruttu sai otsa. Toorjuustusegu mikserdasin, mistõttu kiht tuli päris paks, järgmine kord teen ilmselt 400 grammi toorjuustuga (vähendades siis vastavalt ka muid toorjuustusegu koostisosi). Kook tuli väga ilus ;)
Üllatavalt lihtne valmistada ja väga mmmõnus tort :) Panin topelt astelpajusid ja tuli veidi liiga hapu, aga üldilmet ära ei riku. aitäh!
Toorjuustukook Amaretto-astelpajuželeega
Saime sellist cheesecake-kooki Viimsis asuvas Delicato kohvikus ning otsustasime kodus järele proovida. Delicato kasutab mascarpone toorjuustu, mina võtsin aluseks oma Manhattani toorjuustukoogi retsepti.