Toorjuustukook Amaretto-astelpajuželeega

Saime sellist cheesecake-kooki Viimsis asuvas Delicato kohvikus ning otsustasime kodus järele proovida. Delicato kasutab mascarpone toorjuustu, mina võtsin aluseks oma Manhattani toorjuustukoogi retsepti.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

125 g Digestive-küpsiseid (ca 8 tk)

50 g sulatatud võid

Toorjuustukiht:

600 g maitsestamata toorjuustu

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl vanilliekstrakti

3 suurt muna

Amaretto-astelpajuželee:

200 g (külmutatud) astelpajumarju

3 sl tavalist või fariinsuhkrut

3-4 sl Amaretto mandlilikööri

0.5 dl kuuma vett

4 lehte želatiini

Valmistamine

Peenesta küpsised, sega sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.

Sega toasoe toorjuust, munad ning suhkur ühtlaseks, maitsesta vanilliekstraktiga. (Soovi korral vahusta mikseriga läbi - siis saad kohevama katte). Kalla küpsisepurupõhjale.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldne. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Katte jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Pane (sulanud) astelpajumarjad kannmikserisse, püreesta. Suru läbi sõela ning maitsesta suhkru ja Amarettoga. Kuumuta umbes 0.5 dl vett, sega juurde kergelt kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega astelpajuželee hulka.
Kalla ettevaatlikult jahtunud toorjuustukoogile.

Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.

LISA KOMMENTAAR

karin
postitatud 15.07.2010 16:44

olen ka seda Delicato varianti söönud ja tõesti tohutult hea kook :)

Hexy
postitatud 13.11.2011 10:29

Supper hea kook!!

Astrid
postitatud 02.03.2012 12:53

Väga hea kook oli. Ruttu sai otsa. Toorjuustusegu mikserdasin, mistõttu kiht tuli päris paks, järgmine kord teen ilmselt 400 grammi toorjuustuga (vähendades siis vastavalt ka muid toorjuustusegu koostisosi). Kook tuli väga ilus ;)

Maria
postitatud 22.10.2012 13:25

Üllatavalt lihtne valmistada ja väga mmmõnus tort :) Panin topelt astelpajusid ja tuli veidi liiga hapu, aga üldilmet ära ei riku. aitäh!