Mandlid ja maasikad sobivad hästi kokku. Siinne keeks sisaldab tükeldatud maasikaid, mõrumandliõli ning mandlilaaste.
350 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
100 g toasooja pehmet võid
200 g suhkrut
paar tilka mõrumandliõli soovi korral
2 suurt muna
2 dl piima
200 g tükeldatud maasikaid
peotäis mandlilaaste
Sega kausis jahu, küpsetuspuber ja sool.
Hõõru (köögikombainis) toasoe või, suhkur ja mõrumandliõli kreemjaks. Klopi ükshaaval juurde munad.
Sega kuivained, piim ja hakitud mandlid või-suhkru-munamassi hulka. Sega õrnalt hulka maasikad.
Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 45-50 minutit. (Kontrolli koogi küpsust puutikuga).
Mandli-maasikakeeks
Mandlid ja maasikad sobivad hästi kokku. Siinne keeks sisaldab tükeldatud maasikaid, mõrumandliõli ning mandlilaaste.