Mandli-maasikakeeks

Mandlid ja maasikad sobivad hästi kokku. Siinne keeks sisaldab tükeldatud maasikaid, mõrumandliõli ning mandlilaaste.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

350 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

100 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

paar tilka mõrumandliõli soovi korral

2 suurt muna

2 dl piima

200 g tükeldatud maasikaid

peotäis mandlilaaste

Valmistamine

Sega kausis jahu, küpsetuspuber ja sool.

Hõõru (köögikombainis) toasoe või, suhkur ja mõrumandliõli kreemjaks. Klopi ükshaaval juurde munad.

Sega kuivained, piim ja hakitud mandlid või-suhkru-munamassi hulka. Sega õrnalt hulka maasikad.

Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Puista peale mandlilaastud.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 45-50 minutit. (Kontrolli koogi küpsust puutikuga).

LISA KOMMENTAAR