Peenesta küpsised (köögikombainis) pulbriks, sega sulavõiga ning suru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. (Soovi korral küpseta põhja 200-kraadises ahjus kümmekond minutit.)
Pane želatiinilehed külma veega likku.
Pese ja puhasta maasikad, pane koos ricotta ja suhkruga köögikombaini ning püreesta ühtlaseks.
Kuumuta sidrunimahl väikeses nõus, sega paarikaupa juurde kuivakspigistatud želatiinilehed. Nirista želatiinisegu peene joana ricotta-maasikakreemi hulka.
Vahusta rõõsk koor vanillsuhkruga pehmeks vahuks, sega kreemi hulka.
Kalla kreem küpsisepõhjale ning pane jahedasse järgmise päevani tarretuma.
Enne serveerimist kaunista kook soovi korral värskete maasikatega.
Maasika-ricotta kook
Lihtsale tarretatud koogile annab põneva maitsenüansi piparmündi-šokolaadiküpsistest valmistatud põhi.