Maasikad Cointreau-siirupis

Apelsinimaitselises Cointreau-siirupis marineeritud maasikad. Kui soovid, siis serveeri koos vahukoore või mascarponevahuga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 dl vett

85 g suhkrut (1 dl)

3-4 sl Cointreau apelsinilikööri

300 g maasikaid

0.25 apelsini riivitud koor

Kaunistuseks:

värsket münti või sidrunmelissi

Valmistamine

Sega väikeses potis vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni ning keeda kaane all 10 minutit, kuni saad siirupi. Tõsta pott tulelt ja lase umbes 15 minutit jahtuda. Sega juurde Cointreau.

Pese maasikad, nõruta hoolega. Puhasta marjad ja lõika pooleks või neljaks. Pane marjad kaussi, kalla peale Cointreau-siirup.

Pane kuni tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist sega juurde apelsinikooreribad. Kaunista mündi- või melissioksaga.

Märkused:

  • Kui maasikaid pikemalt marinaadis hoida, muutuvad nad ebameeldivalt pehmeks.
LISA KOMMENTAAR