Avokaado-sinihallitusjuustudipp

Pikantne dipikaste, mis sobib nii maisilaastude, köögiviljakangide kui ka grissini-kõrsikute dippimiseks. UUS PILT LISAMISEL!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100-125 g sinihallitusjuustu (Valio Aura, St Agur, Gorgonzola Piccante vms)

4 sl hapukoort

2 küpset avokaadot

3 sl hakitud värsket peterselli

2 hakitud talisibulat soovi korral

2 sl laimi mahla

0,25 tl paprikapulbrit soovi korral

soola ja musta pipart

Valmistamine

Suru sinihallitusjuust kausis kahvliga katki ning sega hapukoorega ühtlaseks.

Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi ning uurista viljaliha lusikaga välja. Suru viljaliha kahvliga katki ning sega sinihallitusjuustuga.

Lisa hakitud petersell, maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga.

Serveeri kohe, sest seistes muutub avokaado ilmetult pruuniks.

Inspiratsioon: erinevad retseptid, sh Nigella Lawsoni oma. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 22.10.2010 13:49

Tuleb tunnistada, et see on meie selle suvine lemmik. Meeles tuleb pidada, et roog tuleb valmistada vahetult, muidu muudab avokaado dipi väga tumedaks ja tahe seda süüa muutub nulli lähedaseks.

Pille
postitatud 01.05.2023 16:27

Kasutasin Valio Aura juustu, panin 125 g. Mulle ja mehele meeldis, aga lapsed arvasid, et võiks veidi vähem juustu olla. Panen järgmisel korral siis 100 g.

Pille
postitatud 01.05.2023 16:42

Siin üks 1. mail 2009. a tehtud foto: