Jänesehautis Soome moodi

Soomepäraseks teevad selle jäneseroa kukeseened ja pohlapüree.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

jäneseliha (pool jänest või terve jäneseselg)

1 sl õli

1-2 sl võid

2 sl sojakastet

vett

2-3 tk porgandit

0.5 tk juursellerit

0.5 tk pastinaaki

1 tk sibulat

2 dl kuumutatud kukeseeni (maht peale kuumutamist)

1 dl püreestatud pohli

Serveerimiseks:

2 dl hapukoort

Valmistamine

Tükelda jänes portsjoniteks. Patsuta lihatükid köögipaberiga hästi kuivaks, siis pruunista ümberringi paksupõhjalises potis või ja õli segus. Lisa potti sojakaste ja vala juurde nii palju vett, et jänes oleks napilt kaetud.
Lase roal paar tundi tasakesi haududa.
Koori porgandid, juurseller, pastinaak ja sibul ning tükelda köögiviljad parajateks (n-ö ampsusuurusteks) tükkideks. Rösti köögiviljad kuival pannil kergelt läbi, siis lisa potti.
Kuumuta kukeseened omas mahlas läbi, lisa samuti potti.
Hauta jäneserooga veel 10-15 minutit, kuni köögiviljad on pehmenema hakanud, aga mitte veel päris pehmed.
Lisa pohlapüree ja kuumuta roog läbi.
Serveeri hapukoore ja maitsva leivaga.

Retsept on soome ajakirjast Kodin Ruokalehti (Kodin Kuvalehti 18/1988 erikoisliite, Suomalainen jänispata)
LISA KOMMENTAAR