Harissa-kuskuss (kuskussisalat)

See vürstikas kuskuss sobib hästi marokopäraste põhiroogade (nt lamba-tagine) lisandiks. Kuna kuskussisalat on maitsev nii soojalt kui ka jahtunult, siis sobib see hästi ka nn rootsi lauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kuskussi

5 dl kuuma köögiviljapuljongit

1 tl harissa pastat

3 sl külmpressitud oliiviõli

kimp hakitud talisibulat

3 sl hakitud värsket münti

250 g kirsstomateid

1 sidruni mahl

Valmistamine

Kalla kuskuss kuumakindlasse kaussi, sega juurde õli ning harissaga segatud kuum köögiviljapuljong. Sega läbi ja kata kauss taldrikuga, jättes kuskussi viieks minutiks paisuma.
Lisa hakitud talisibul ja münt ning poolitatud kirsstomatid*.
Kalla juurde sidrunimahl ning sega kahvliga ühtlaseks.

* Kui kirsstomatid on maitsvad ja küpsed, siis lisa need niisama. Kahvatumad tomatid võid enne kuumal pannil koos vähese soola ja suhkruga kiiresti läbi praadida.

Kasutasin Belazu Rose Harissat

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.05.2009 21:38

Kasutasin ka Belazu harissat. Väga mõnus salat. Kindlasti läheb kordamisele.

tix
postitatud 12.06.2010 17:28

Mina olen sama salatit teinud bulguriga,lisasin ka värsket kurki.Proovisin ka kuskussiga,sai hea.kuulub kindlasti lemmikute hulka

Sigridparts
postitatud 19.03.2017 18:26

Olen varieerinud - lisanud grillitud kanaliha ja maitserohelist, tavaliste tomatite asemel päikesekuivatatuid. Mündi aktsent on väga hõrk.