Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Uhke šokolaadi-mustsõstratort vegetaarroog

Õhulise šokolaadi- ja mustsõstravahu kihtidega tort sobib hästi nt jõululauale.

20 lõiku
Kata Ø 25 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri vormi servad ja küpsetuspaber võiga.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel, seejärel sõelu ja sega ettevaatlikult munavahu hulka. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta 175kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni koogi servad vormi küljest lahti löövad.
Lase valmis biskviitpõhjal vormis jahtuda. Niisuta mustsõstramahlaga (seda on hea teha nt paar korda mahlaga biskviitpõhja pintseldades).
Pane mõlema vahu (šokolaadi- ja mustsõstravahu) jaoks želatiinilehed külma vette likku.
Sulata tume šokolaad. Lase jahtuda.
Püreesta sulanud mustsõstrad ja suhkur.
Klopi mõlema vahu jaoks rõõsk koor vahule, jaota võrdselt sulanud šokolaadi ja mustsõstrapüree vahel.* Sega vahud ühtlaseks, siis maitsesta šokolaadivaht suhkru ja vanillsuhkruga.
Kuumuta sõstramahl ning lahusta kolm kuivakspressitud želatiinilehte kuumas mahlas. Nirista peene joana mustsõstra-vahukoore segu hulka, segu õrnalt segades.
Kuumuta veidi konjakit ning lisa 2 kuivakspressitud želatiinilehte ja sega ühtlaseks. Lisa konjakisegu šokolaadivahule.
Tõsta suure lusika abil šokolaadi- ja mustsõstravahtu vaheldumisi tordipõhjale, ilma neid segamata. Siis saad ilusa ja marmorja täidise. Silu täidis pealt ühtlaseks.
Kata tort toidukilega ning pane vähemalt neljaks tunniks külmkappi tarretuma (soovitavalt üleöö).
Eemalda kook ettevaatlikult vormi servadest noaga libistades. Libista tort tordialusele.
Kaunista šokolaadiga kaetud mandlite ja pähklitega.

Retsept on mugandatud soome Pirkka-lehelt (Suklainen cassismoussekakku).

* Kõige kindlam on segada esmalt umbes kolmandik vahukoorest jahtunud sulašokolaadiga ühtlaseks, siis segada õrnalt juurde ülejäänud vahukoor. Siis segunevad kaks massi kergemini!

Märkused: Kasutasin Taarapõllu talu naturaalset mustsõstramahla; Kikerikii vabapidamisel kanade mune; Bitteri tumedat šokolaadi ja grusiinide Remy brändit. Tordikaunistuseks on Carletti firma kompvekid "Hazelnut Delight: Nougat and Dark Chocolate".
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Marjad ja puuviljad
  • Šokolaadiga magusroad


Kommentaarid:

(28.12.2008 12:03:28)
Kindlasti väärib kordamist. Siiski sai edaspidiseks paar tähelepanekut tehtud. Kuna mul on ainult 28 cm vorm siis peaks koguseid vist veidi suurendama. Minu koogi pind ei jäänud kuigi ilus ja sai seetõttu tarretise-mustasõstra katte peale. See on vist mu personaalne kiiks, aga ma ei kannata "peedise" välimusega toite. St kus selline roosakas-punakas värvus on millegagi koos. Aga maitse oli super.
Fre
(18.01.2009 22:49:37)
Mõnus tort on!
zoozi
(4.12.2009 10:11:31)
Meie jõululaua krooniks oli, maitses kõigile, kindlasti läheb kordamisele :)
aja kokkuhoiu mõttes asendasin biskviiti digestive+või põhjaga
Innushka
(22.08.2010 19:13:05)
Tõsiselt maitsev ja rammus
Hexy

Kommenteeri