Karriga pirnisupp

Vegetaarne põnev supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tk keskmise suurusega sibulat

2 tk keskmise suurusega kartulit

1 sl võid

1 tl karripulbrit

800 g purk konservitud poolitatud pirni siirupis

1 l köögivilja- puljongit

vajadusel soola -pipart

Serveerimiseks:

10% rõõska koort

värsket peterselli

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks.
Sulata potis või, lisa karripulber ja sega läbi. Lisa sibul ja kartul ning kuumuta karrimaitselises võis, kuni need on pehmed.
Kurna pirnikompott ning pane pirnid potti. Lisa köögiviljapuljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel ilma kaaneta potis, kuni pirnid on täiesti pehmed.
Jahuta, siis püreesta kannmikseris ühtlaseks.
Vahetult enne serveerimist kuumuta supp läbi, vajadusel maitsesta ning jaota kaussidesse. Nirista igale supile veidi kohvikoort ning kaunista värske hakitud peterselliga.

Retsept on briti ajakirjast "Tesco Vegetarian Magazine" (Winter 1999, Curried pear soup). Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 28.01.2011 21:06

Mulle eriti ei meeldinud, ei oskagi nagu öelda miks. Ootasin ilmselt midagi muud. Ema ja abikaasa jaoks oli supp huvitav, aga erilist vaimustust ei näidanud ka nemad üles.