Aeglaselt hautatud punane kapsas eksootiliste vürtsidega

Ahjus hautatud punane kapsas õunte, palsamiäädika ja hiinapäraste vürtsidega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 punane kapsas

1 hapukam õun

1 punane sibul

2 sl palsamiäädikat (balsamico)

klaasike portveini

3 sl muscovado pruuni suhkrut

2 tl viievürtsisegu

tükk kaneelikoort

100 g võid (lõika kuubikuteks)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika punane kapsas pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks ribadeks. Koori ja riivi õunad. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. 

Pane kõik ained kaanega ahjupotti. Tõsta pott esmalt pliidile, sega hoolega läbi ja lase 5 minutit kuumeneda, et või sulaks. Kata ahjupott kaanega, tõsta 150kraadisesse ahju ja lase kaks tundi haududa.

Enne serveerimist maitsesta soola-pipraga.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (December 2008, Slow cooked spiced red cabbage)

LISA KOMMENTAAR