Kõrvitsa-oapada hakklihaga

Külmal sügisõhtul sobib see kõrvitsa-oapada hästi sooja tooma :)
Peaks sobima lastele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45-55 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 hakitud sibul

2-3 kartulit

500 g väherasvast veise- või lambahakkliha

2 sl mahedat india karripastat (nt Madras, Korma)

700 g (muskaat)kõrvitsat

3 dl keevat vett

400 g purk valgeid ube tomatikastmes (baked beans)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul ning prae üsna tugeval kuumusel 5-8 minutit, nii et sibul pruunistuks. Sega iga natukese aja tagant, et sibul põhja ei hakkaks ja kõrbema ei läheks!

Lisa kooritud ja tükeldatud kartul,id sega minut aega. Lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha enam roosa ei ole. Sega juurde karripasta ning kuumuta minut aega.

Lisa tükeldatud kõrvits või kaalikas ja keev vesi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 25-30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni aedviljad ja hakkliha on pehme ja roog on mahlane.

(Kui soovid, siis jahuta siinkohal roog maha, pane karpidesse ning pane kuni 2 tunniks sügavkülma).

Lisa oakonserv, kuumuta paar minutit ja serveeri.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (November 2002, Halloween beanpot). 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 08.10.2008 07:45

Oli kerge teha,maitsev ja toitev. Sõi ka minu meespere.

Kylli K
postitatud 26.01.2011 19:45

Väga hea argiõhtu roog, kõik sõid.

Hexy
postitatud 01.02.2011 13:58

Hea toit

Mai
postitatud 25.10.2012 16:26

Tegin sellest lihata versiooni, veidi liiga palju panin vist vedelikku. Mees ütles peale maitsmist, et poleks uskunudki, et nii koleda välimusega toit nii hästi maitseb. :D

Mona
postitatud 25.03.2013 21:30

Sai täiendatud juurselleri ja tomatikonserviga, väga mõnus toit. Teinekord paneks kartulit rohkem.

JanikaH
postitatud 03.02.2015 12:30

Päris maitsev. Lemmikuks muutus lausa :)

Lumehelbeke
postitatud 09.01.2016 21:41

Mina kasutasin üsna teravat karripastat. Väga soojendav roog. Mina kartulikogust ei suurendaks.

Pille
postitatud 23.10.2016 20:13

Algretseptis oli 1 suurem kartul, aga meie pere laste rõõmuks panin ma kartulit natuke rohkem :)