Krõbedad ahjukartulid triibulihaga

Mõnus kartuli-liharoog. Osta poest läbikasvanud paksud peekoniviilud - need annavad kartulitele maitset ja ei küpse liiga kiiresti läbi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi (sh 1 tund ahjus)
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kartulit

400-500 g värsket või soolatud peekonit

õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid, vajadusel tükelda suuremad kartulid pooleks. Soovi korral keeda neid 10 minutit soolaga maitsestatud vees, siis nõruta hoolega. 

Laota kartulid õliga määritud ahjuvormi, nirista peale veel veidi õli ning maitsesta soola-pipraga. Laota peale paksud toored (soola)peekoniviilud.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed ja peekon kenasti läbi küpsenud.

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 12.10.2010 21:52

Päris hea.

Dee
postitatud 08.08.2012 21:01

Maitsev õhtusöök. Kõrvale pakkusin tilli-jogurtikastet.

Sirje Ma
postitatud 11.12.2015 13:07

Selle toidu peal üles kasvanud!

Kadri Rakverest
postitatud 11.12.2015 13:08

Eile ostsin talunikult triibuliha, et seda lemmikut teha:)

Pirx
postitatud 11.12.2015 13:38

Meie pere lemmik toit,eriti puuküttega ahjus tehtult :-)

Kerli Veri
postitatud 11.12.2015 14:20

Minu lemmik!

Eve Kullamägi
postitatud 11.12.2015 21:27

Niiiii isuäratav...

Erxu Tomband
postitatud 12.12.2015 10:24

Minu armsa lemmik :)

Jaanus Udam
postitatud 12.12.2015 18:33

Enda retsepti järgi tehtud meestepraad:

Vaike Silmato
postitatud 21.12.2015 18:35

Hapukurki ka juurde!

Maili Elstein
postitatud 21.12.2015 19:15

Parimad tulevad puupliidiga praeahjus...

Merle Kask
postitatud 21.12.2015 21:38

Just tehtud ja söödud.

Merx
postitatud 17.09.2016 11:09

Lemmik!!!

Ann
postitatud 15.01.2019 17:08

Mina panen veel porgandit ja šampinjone ja ürte juurde... Megahea!

Made
postitatud 17.01.2019 11:12

Vanasti oli see söök sellepärast parem, et siis oli lihal teine maitse, läks kergesti krõbedaks. Maitse oli magus, kuid praegune liha on puhas keemia nagu ütles üks lihamüüja. Kuid see ahjukartul on läbi aegade üks parimaid toite.

53743634534
postitatud 15.02.2019 07:48

Päris hea

Rauno
postitatud 15.02.2019 07:49

Päris hea

maata hari
postitatud 09.01.2022 21:37

Kuidas vältida, et toores triibuliha seda vahtu välja ei ajaks? Rikub toidu välimuse. Panen eelnevalt õliga määritud malmpotti kõige alla triibuka, siis kartul, porgand, kaalikas... veidi vett ka ja 2 puljongikuubikut ning torkan puuahju, u 200 kraadisesse 40min. Kõik saab pehmeks, aga see eespoolnimetatud häiriv asjaolu mitte ei meeldi.

Anne
postitatud 10.01.2022 13:46

Ma paneksin liha kartulite peale.

Anneli Hartikainen
postitatud 10.01.2022 15:38

Lapsepölve lemmik toit...

Silja Laht
postitatud 11.01.2022 12:56

See oli mu lapsepõlves meie pere pühapäeva toit. Isa käis meiega kondamas (jalutasime kusagil kus varem polnud käinud ilma kindla sihita) ja selleks ajaks kui koju jõudsime oli ema valmis teinud ahjukartulid triibulihaga.

Luule Raag
postitatud 14.12.2022 09:30

Tõsi ta on, paremat pole senini veel leiutatud.

Helje Meier
postitatud 14.12.2022 11:12

Minu lemmikud. Lisan veel porgandeid ka.

Marii T.
postitatud 17.02.2024 10:29

Ahjukartul peekoniga, maitsestatud soola ja pipraga. Kõrvale tomati-, kurgi hapukooresalat. Mu lemmik kombo