Toskaana munahüüve

Toskaana munaroog valmib küll aeglaselt, aga see on väga lihtne ja väga maitsev roog. Kasuta võimalikult kvaliteetset tomatikonservi.

Kui pakud kõrvale nisuleiba, siis saad lihtsa, aga toitva eine.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 suur hakitud sibul

400 g purk konservitud purustatud tomateid

4 muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa hakitud sibul ning kuumuta umbes 6 minutit, kuni sibulad muutuvad klaasjaks. 

Lisa purustatud tomatid, maitsesta vähese soola-pipraga ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 30 minutit, kuni vedelik on aurustunud.

Löö munad tomatisegu peale katki ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt puulusikaga segades umbes 3 minutit, kuni munad on hüübinud.

Maitsesta, tõsta taldrikule ja serveeri kohe.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 08.07.2008 09:15

see on mu mehe lemmik hommikusöök...

Kadri
postitatud 30.01.2009 19:52

Väga mõnus õhtu- või hommikusöögiks. Ainult sibula jätsin ära, sest ilma tundub parem. Maitse asi.

Hexy
postitatud 02.11.2014 22:17

Meie pere jaoks oli punakas munaroog välimuselt võõras, aga maitse oli päris hea.

Martiina
postitatud 23.01.2016 19:59

Mulle maitses! Selline teistmoodi munaroog, mis ei maitse ainult muna järgi- seega vahelduseks väga hea!