Sealihalõigud karamellistunud sibulaga

Mina kasutasin selle roa tegemisel seakarreelõike. Värske salvei aitab tasakaalustada sealiha rasvasust, karamellistatud sibul annab mõnusalt magusa meki.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 sl oliiviõli

85 g võid

4 seakarreed e. kondiga seljafileelõiku

8 väikest sibulat

2 viilutatud küüslauguküünt

6 oksa tüümiani e. aed-liivateed (ainult lehed)

1 kimp värsket salveid (haki lehed)

1 tl kuivatet salveid

4 loorberilehte

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Kuumuta paksupõhjalisel pannil 2 sl õli ja 25 g võid. Lisa sealihalõigud ja küpseta kiiresti mõõdukalt tugeval kuumusel, aeg-ajalt pöörates, kuni liha on kenasti pruunistunud.

Kuumuta ülejäänud õli ja 25 g võid praepannil ja hauta sibulaid õrnal tulel 10-15 minutit, kuni sibulad on kuldpruunid ja kenasti karamellistunud.

Aseta sealihalõigud ahjupannile. Laota karamellistunud sibulad lihalõikudele, poeta peale küüslauk, tüümian ja salvei ning ülejäänud või. Aseta igale lihalõigule loorberileht.

Maitsesta soola-pipraga, kata fooliumiga ja küpseta 180kraadises ahjus 45-60 minutit.

Retsept on mugandatud raamatust "The Cook's Book" (toim. Jill Norman, Pork chops with caramelised onions)Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Eliise
postitatud 05.09.2011 20:29

Mina lisan sibulale praadimisel pisut enne praadimise lõppu ka teelusika mett, teeb sibula eriti mõnusaks.

Liisi
postitatud 27.10.2014 21:41

Väga maitsev.

Kaare
postitatud 20.04.2015 18:29

Enam maitsvamaks minna ei saa :) Ah jaa, saab vist tegelikult küll, sest mul pole kunagi salveid käepärast olnud.

soiree
postitatud 17.01.2018 17:16

Mina lisan sibularõngastele pruuni suhkrut, nii tulevad eriti karamellise maitsega.

Hexy
postitatud 04.11.2018 18:36

Kasutasin seakarreed esimest korda elus, maitses kõigile.