5 sl oliiviõli
85 g võid
4 seakarreed e. kondiga seljafileelõiku
8 väikest sibulat
2 viilutatud küüslauguküünt
6 oksa tüümiani e. aed-liivateed (ainult lehed)
1 kimp värsket salveid (haki lehed)
1 tl kuivatet salveid
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil 2 sl õli ja 25 g võid. Lisa sealihalõigud ja küpseta kiiresti mõõdukalt tugeval kuumusel, aeg-ajalt pöörates, kuni liha on kenasti pruunistunud.
Kuumuta ülejäänud õli ja 25 g võid praepannil ja hauta sibulaid õrnal tulel 10-15 minutit, kuni sibulad on kuldpruunid ja kenasti karamellistunud.
Aseta sealihalõigud ahjupannile. Laota karamellistunud sibulad lihalõikudele, poeta peale küüslauk, tüümian ja salvei ning ülejäänud või. Aseta igale lihalõigule loorberileht.
Maitsesta soola-pipraga, kata fooliumiga ja küpseta 180kraadises ahjus 45-60 minutit.
Retsept on mugandatud raamatust "The Cook's Book" (toim. Jill Norman, Pork chops with caramelised onions). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Mina lisan sibulale praadimisel pisut enne praadimise lõppu ka teelusika mett, teeb sibula eriti mõnusaks.
Väga maitsev.
Enam maitsvamaks minna ei saa :) Ah jaa, saab vist tegelikult küll, sest mul pole kunagi salveid käepärast olnud.
Mina lisan sibularõngastele pruuni suhkrut, nii tulevad eriti karamellise maitsega.
Kasutasin seakarreed esimest korda elus, maitses kõigile.
Sealihalõigud karamellistunud sibulaga
Mina kasutasin selle roa tegemisel seakarreelõike. Värske salvei aitab tasakaalustada sealiha rasvasust, karamellistatud sibul annab mõnusalt magusa meki.