Apteegitilli-tomatigratään

Lihtne ja maitsev üleküpsetatud vormiroog, mis sobib nii omaette kui ka sea- või lambaliha kõrvale serveerimiseks.

Kogus
10 minutit + 1 tund
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
neljale
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 apteegitillimugulat

2 sl rapsi- või oliiviõli

soola

2 küüslauguküünt

400 g purk konservitud purustatud tomateid

Peale:

4 sl riivsaia

50 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Puhasta apteegitillimugulad - eemalda katkised pealmised kihid, puised varrejupid lõika ära. Lõika sektoriteks. 

Kuumuta pannil või potis õli, lisa apteegitillisektorid. Maitsesta soolaga, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit.

Lisa hakitud küüslauk ja hauta veel 10 minutit kaane all.

Nüüd lisa tomatikonserv ja hauta keskmisel kuumusel ilma kaanega umbes 10 minutit, kuni tomatikaste on paksenenud. Maitsesta vajadusel veel soolaga.

Kalla segu keskmise suurusega ahjuvormi. Puista peale riivsaia ning riivitud juustu.

Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni roog on pealt kuldne.


  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba riivsaia või puista peale ainult juustu.
  • Vegan-versiooni jaoks kasuta vegan-juustu või puista peale ainult riivsaia ja näiteks hakitud mandleid või pähkleid.
  • LCHF-versiooni jaoks puista peale ainult riivitud juustu või nt juustu ja hakitud pähkleid. 
  • Paleo-versiooni jaoks puista riivsaia ja -juustu asemel peale näiteks veidi hakitud mandleid. 

Idee on briti ajakirjast BBC Good Food. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

 

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 27.03.2010 21:44

Oli väga hõrk, maitses ka meesperele. Tuleb kindlasti kordamisele.