2 sl rapsi- või oliiviõli
400 g purk konservitud purustatud tomateid
Peale:4 sl riivsaia
50 g riivitud parmesani juustu
Puhasta apteegitillimugulad - eemalda katkised pealmised kihid, puised varrejupid lõika ära. Lõika sektoriteks.
Kuumuta pannil või potis õli, lisa apteegitillisektorid. Maitsesta soolaga, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit.
Lisa hakitud küüslauk ja hauta veel 10 minutit kaane all.
Nüüd lisa tomatikonserv ja hauta keskmisel kuumusel ilma kaanega umbes 10 minutit, kuni tomatikaste on paksenenud. Maitsesta vajadusel veel soolaga.
Kalla segu keskmise suurusega ahjuvormi. Puista peale riivsaia ning riivitud juustu.
Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni roog on pealt kuldne.
Idee on briti ajakirjast BBC Good Food. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Apteegitilli-tomatigratään
Lihtne ja maitsev üleküpsetatud vormiroog, mis sobib nii omaette kui ka sea- või lambaliha kõrvale serveerimiseks.