Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Apteegitilli-tomatigratään vegetaarroog

Lihtne ja maitsev üleküpsetatud vormiroog, mis sobib nii omaette kui ka sea- või lambaliha kõrvale serveerimiseks.

10 minutit + 1 tund
Puhasta apteegitillimugulad (eemalda katkised pealmised kihid, varrejupid lõika ära) ning lõika sektoriteks.
Kuumuta potis õli, lisa apteegitill. Maitsesta soolaga, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit.
Lisa hakitud küüslauk ja hauta veel 10 minutit kaane all.
Nüüd lisa tomatikonserv ja hauta keskmisel tulel 10 minutit, kuni tomatikaste on paksenenud. Maitsesta vajadusel veel soolaga.
Kalla segu keskmise suurusega ahjuvormi. Puista peale riivsaia ning riivitud juustu.
Gratineeri ehk küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni roog on pealt kuldne.

Roog on inspireeritud briti ajakirjas BBC Good Food ilmunud retseptist (June 2007)
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Küpsetamine
  • Aedviljaroad
  • Vormiroad
neljale


Kommentaarid:

(27.03.2010 21:44:52)
Oli väga hõrk, maitses ka meesperele. Tuleb kindlasti kordamisele.
Aari

Kommenteeri