Küpsetatud tomatid munaga hommikusöögiks

Britid armastavad hommikuti muna, peekonit, tomatit - siin on need kolm ühendatud veidi teistsugusel moel. Siinne retsept on antud neljale, aga retsepti on lihtne korrutada vastavalt sööjate arvule.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt tomatit

4 muna (M)

võid

soola ja musta pipart

4 viilu leiba või saia

4 viilu sinki või peekonit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C kraadini.

Lõika tomatitelt 'kaas' pealt ära ja uurista lusikaga seemnetest seest tühjaks. Aseta tomatid ahjuplaadile, maitsesta õõnsused soola-pipraga. Löö iga tomati sisse toores muna ning aseta peale tükike võid. Maitsesta taas vähese soola-pipraga ning aseta 'kaas' uuesti peale.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni munad on hüübinud. 

Määri röstisai või -leib võiga, aseta peale krõbedad peekoniviilud ning tõsta peale küpsetatud tomat munaga. Kaunista maitserohelisega ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Peekoniviilud võid praadida pannil krõbedaks ja asetada köögipaberile kuivama või panna viimaseks 10 minutiks koos tomatitega ahju küpsema.
  • Ahjust väljavõetud tomat on alguses väga tuline - ettevaatust!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

põrnikas
postitatud 21.06.2008 21:42

kole vahvad näevad need tomatid välja! üritasin ka ise seda rooga teha, aga ilmselt uuristasin tomati natuke liiga õõnsaks, kuna ta vajus ahjus kokku ja osa munast jooksis mööda ahjuplaati minema. maitse oli sellegipoolest tore. aga järgmine kord üritan selle õõnestamisega mitte liiga hoogu minna.

Adonay
postitatud 08.07.2008 08:13

Maitsev ja mahlane hommikutomat!

Kaare
postitatud 09.08.2016 12:04

Enda arvates panin soola ja pipart küll, aga ikkagi tundus lõpuks vähe. Võib julgelt maitsestada!

Nämma
postitatud 10.07.2021 19:11

Väga hea retsept! Teen seda järgmine kordki