Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

'Spargel sparglis' ehk aurutatud sparglivarred sparglidipiga vegetaarroog kiirtoit

Ideaalne viis muidu kasutute sparglivarre alumiste juppide ärakasutamiseks.

Võta kimp jämedamaid sparglivarsi ning koori aedviljakoorijaga (koored viska ära). Murra/lõika ära alumine varrejupp - umbes 2 cm. Pane varreotsad väikesesse potti, lisa oliiviõli ning sörts vett. Kuumuta mõõdukal tulel umbes 5 minutit, kuni vesi on aurustunud ja alumised varreotsad pehmed.
Samal ajal auruta sparglivarsi 5 minutit, kuni need on pehmed. Kasta kohe jääkülma vette, et sparglid edasi ei küpseks. Nõruta ja jahuta.
Kui äramurtud ja õlis kuumutatud varreotsad on pehmed, siis tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Püreesta köögikombainis koos soola, pipra, vähese sidrunimahla ja sinepiga, kuni saad helerohelise dipikastme.
Aseta nõrutatud sparglivarred vaagnale, serveeri sparglidipiga.

Retsept on mugandatud Sam Breachi toidublogist Becks & Posh.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Keetmine/kuumutamine
  • Aedviljaroad
  • Kastmed ja marinaadid
20 minutit


Kommentaarid:

kommentaarid puuduvad,ole esimene

Kommenteeri