Munakotletid

Kui kodus liiga palju keedetud mune on, võib söögiks valmistada munakotlette.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

10 tk keedetud muna

2 tk toorest muna

3 sl nisujahu

3-4 dl piima

3 sl võid

2 sl riivsaia

soola

Serveerimiseks:

1 dl hapukoort

Valmistamine

Keeda jahust, 2 sl võist ja piimast paks valge kaste.
Haki keedetud munad, toorestel munadel eralda valged kollastest.
Sega hakitud munad ja toored munakollased valge kastmega, maitsesta soolaga.
Vormi saadud massist 12 kotletti, kasta need klopitud munavalgetesse, veereta riivsaias ja prae ülejäänud võis mõlemalt poolt helekollaseks.

Serveeri munakotlette kuumalt soojendatud vaagnal. Peale puista hakitud maitserohelist.

Hapukoor anna lauale eraldi.

Retsept on Salme Masso raamatust "Rahvaste toite" (vene köögi peatükk), pildid tegi LAKUPANNI.
LISA KOMMENTAAR

Lakupanni
postitatud 07.01.2012 02:11

Maitsvad kotletid, üsna tüütud vormida, lisasin tainale jahu lisaks, et tainas liiga vedel ei jääks.