Kookostrühvlid

Kookoshelveste, kookospiima ja kookoslikööriga valmistatud magusad valge šokolaadi trühvlid.

Kogus
u 60 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit + 3 tundi külmas
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kookoshelbeid

230 g valget šokolaadi (kuvertüüri)

1 dl kookospiima

20 g kookoslikööri

Valmistamine

Laota umbes pool kookoshelvestest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 160kraadise ahju keskosas kuldseks (umbes 7 minutit). Lase jahtuda.
Haki valge šokolaad ning sulata kuumaveevannis. Sega juurde kuumutatud kookospiim, ülejäänud (röstimata!) kookoshelbed ning kookosliköör. Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema.
Võta teelusikaga tahenenud šokolaadisegu ning vormi trühvliteks. Veereta röstitud kookoshelvestes.
Pane paberist kompvekivormidesse ning säilita kinnises karbis külmkapis.

Retsept on pärit Austria ajakirjast "GUSTO: Das Österreichische Kochjournal" (2/2008, Kokos-Trüffel). Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.12.2009 22:30

Meenutab maitselt Raffaellot.Kui veel pähkel sisse panna,oleks veelgi sarnasem.