16 väikest pommut e. baklažaani
6 sl oliiviõli
1 hakitud sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
2 suurt hakitud tomatit
2 hakitud röstitud punast paprikat
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola ja musta pipart
peotäis värsket hakitud peterselli
Serveerimiseks:2 dl nõrutatud maitsestamata jogurtit
Lõika pommud pikuti pooleks (ka varreotsast läbi). Uurista lusikaga viljaliha seest välja, jättes "paadid" terveks.
Aseta suur teflonpann tulele ja kuumuta selles 4 sl õli kuumaks. Prae pommuviilud jaokaupa pruuniks, 3-4 minutit mõlemalt poolt. Tõsta ahjuplaadile, lõikepind ülalpool.
Samal ajal haki pommude viljaliha peeneks.
Kuumuta teisel pannil ülejäänud õli, lisa sibul ja küüslauk ning prae hästi tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Lisa hakitud pommu, tomat, paprikad. Maitsesta vürtsköömnete, soola ja pipraga. Hauta tasasel tulel veel 15 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa petersell.
Täida praetud pommuviilud saadud pommu-tomati täidisega. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit, kuni pommud on pealt kuldsed.
Serveeri nn bulgaaria või türgi jogurtiga.
Retsept on adapteeritud briti koka Silve Rowe raamatust "Feasts: Food for sharing from Central and Eastern Europe".
Täidetud minipommud bulgaaria moodi
Bulgaariast pärit retsept veel noorte pommude ehk baklažaanide täitmiseks.