Täidetud minipommud bulgaaria moodi

Bulgaariast pärit retsept veel noorte pommude ehk baklažaanide täitmiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

16 väikest pommut e. baklažaani

6 sl oliiviõli

1 hakitud sibulat

3 purustatud küüslauguküünt

2 suurt hakitud tomatit

2 hakitud röstitud punast paprikat

0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid

soola ja musta pipart

peotäis värsket hakitud peterselli

Serveerimiseks:

2 dl nõrutatud maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Lõika pommud pikuti pooleks (ka varreotsast läbi). Uurista lusikaga viljaliha seest välja, jättes "paadid" terveks.

Aseta suur teflonpann tulele ja kuumuta selles 4 sl õli kuumaks. Prae pommuviilud jaokaupa pruuniks, 3-4 minutit mõlemalt poolt. Tõsta ahjuplaadile, lõikepind ülalpool.

Samal ajal haki pommude viljaliha peeneks.

Kuumuta teisel pannil ülejäänud õli, lisa sibul ja küüslauk ning prae hästi tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Lisa hakitud pommu, tomat, paprikad. Maitsesta vürtsköömnete, soola ja pipraga. Hauta tasasel tulel veel 15 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa petersell.

Täida praetud pommuviilud saadud pommu-tomati täidisega. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit, kuni pommud on pealt kuldsed.

Serveeri nn bulgaaria või türgi jogurtiga.

Loe veel:

Retsept on adapteeritud briti koka Silve Rowe raamatust "Feasts: Food for sharing from Central and Eastern Europe".

LISA KOMMENTAAR