Kuumuta ahi 170 C peale.
Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel.
Hõõru või suhkruga kausis vahule, siis klopi ükshaaval juurde munad. Peale iga muna lisamist lisa ka supilusikatäis jahu.
Lisa vanilliekstrakt ja seejärel sega juurde ülejäänud jahu ja viimasena hakitud rosmariin.
Vedelda tainast vähese piimaga (tainas peaks olema pigem pehme, kui kõva), siis tõsta tainas spaatli abil võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (poolekilose keeksi jaoks mõeldud vormi).
Küpseta 170kraadises ahjus 1 tund või seni, kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase keeksil vormis jahtuda, siis kummuta vormist välja ja hoia serveerimiseni fooliumisse mähitult.
Allikas: Nigella Lawson "How to be a Domestic Goddess"
Kuna ma viimasel ajal täiesti rosmariini ja tüümiani lainel siis oli vaja see keeks kohe ka ära proovida.
Tulemus on lihtsalt võrratu. Keeks oli õhuline, mahlakas, lihtsalt super.
Mu ema oli ka vaimustuses kuigi rosmariiniga nad sina peal ei ole.
Keeksis jäi rosmariin just parajalt tunda ja liiga üle ei olnud.
Nigella Lawsoni rosmariinikeeks