Vorschmack-lihapallid

Vorschmack oli kuulsa Soome marssali Mannerheimi lemmikroog. Siin on Vorschmackist inspireeritud lihapallid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

75 g anšoovisefileed

2 dl hapukoort

1 dl riivsaia

1 muna

soola ja musta pipart

2 sl sinepit

400 g hakkliha

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Nõruta anšoovised ning lõika kääridega väikesteks kuubikuteks.

Sega hapukoor, hakitud sibul, anšoovised, riivsai, muna, sool, pipar, sinep ja hakkliha. Sõtku hakkmass läbi ning vormi sellest külma vette kastetud käte abil lihapallikesed.

Tõsta lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Serveeri Vorschmack-lihapalle kartulipudru ja pastinaagikastmega.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Syyskuu 2006, Lihapullat vorschmackin tapaan). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 19.01.2011 12:41

Vorschmack-lihapallid olid maitsvad. Mees sõi, laps sõi ja mina ise sõin ka.

Pille
postitatud 18.05.2016 14:18

Üllekas saatis pildi ka:

Ilse
postitatud 17.06.2016 08:20

Maitsvad! Järgmine kord teen heeringaga.