Mahlane virsikuvorm

Ameerikas populaarne cobbler-tüüpi vormiroog. Rammus, aga maitsev!

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Virsikukompott:

8-10 dl viilutatud virsikuid

2 dl suhkrut

1 dl vett

Vormi:

100 g magedat võid

Tainas:

3 dl nisujahu

soola

2 tl küpsetuspulbrit

2 dl suhkrut

3 dl piima

Valmistamine

Eemalda virsikutelt kivid, lõika viljaliha viiludeks. Sega potis virsikuviilud, suhkur ja vesi ning raputa potti, nii et ained seguneksid. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 10 minutit. Tõsta pott tulelt.
Võta suuremat sorti ahjuvorm, pane või vormi ning tõsta vorm 180kraadisesse ahju kuumenema.
Katte jaoks sega suhkur, jahu, küpsetuspulber omavahel, siis sega vähehaaval juurde piim. Kalla tainas sulanud võile - ära sega!
Tõsta virsikukompott lusika abil tainale ning nirista kompotisiirup ettevaatlikult kõige peale.
Küpseta 180kraadises ahjus 30-45 minutit, kuni kook on pealt kuldne.

Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.

Mugandatud Food Network retseptist.

LISA KOMMENTAAR