Täidetud punased sibulad fetajuustu ja metsaseentega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

9-10 keskmise suurusega punast sibulat (u 500 grammi)

paar lusikatäit vett

veidi oliiviõli

Täidis:

1-2 sl oliiviõli

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

100 g fetajuustu

1-2 küüslauguküünt

150 g hakitud seeni - nt

2 sl piinia- või seedermänniseemneid

1 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

tavalisi või lehter-kukeseeni

Valmistamine

Eemalda sibulatelt puised välimised kihid, siis lõika juurepoolsest otsast imeõhuke kiht, nii et sibulad püsti püsiksid (aga piisavalt õhuke, nii et juureosa terveks jääks).
Lõika sibulatelt umbes 1 cm viil (see haki täidise jaoks). Tõsta sibulad ahjuvormi, nirista peale oliiviõli ja veidi vett.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta sibulaid 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni sibulad on pehmenenud.
Valmista täidis. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibulate pealmised viilud ning prae nõrgal tulel umbes 5 minutit.
Lisa hakitud küüslauk ning prae veel 5 minutit.
Lisa hakitud seened (mina kasutasin musti torbikseeni) ning kuumuta paar minutit.
Sega juurde tomatipasta, fetajuust ja piiniapähklid. Kuumuta paar minutit, siis lisa petersell ning maitsesta soola ja pipraga.
Eemalda ettevaatlikult sibulate seesmised kihid (nt teelusikaga), soovi korral haki need ja lisa täidisesse.
Jaota täidis sibulatesse, aseta need ahjuvormi, kata fooliumiga ning küpseta 200˚C juures veel 30 minutit. Eemalda foolium umbes 10 minutit enne küpsetamise lõppu, nii et sibulad veidi värvi saaks.
Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Serveeri maitsva leivaga omaette roana või nt hautatud veiseliha kõrvale.

NB! Fotol klõpsates näete täidetud sibulate valmistamist samm-sammult.

LISA KOMMENTAAR