Pekanipähklikook

Ameeriklased söövad novembri viimasel neljapäeval, tänupühade ajal, tihti pekanipähklikooki. Siin on veidi ebatraditsioonilisem versioon antud koogist, kus eelküpsetatud põhjale on pandud šokolaadi-ganache. Kook on tugeva šokolaadimaitsega, nii et sellest jagub paljudele.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g võid

85 g suhkrut (1 dl)

200 g nisujahu

1 muna

näpuotsaga soola

Täidis:

300 g tumedat šokolaadi

1.5 dl 35% rõõska koort

100 g jämedalt hakitud pekanipähkleid

0.5 dl fariinsuhkrut

100 g magedat võid

Valmistamine

PÕHI: Sega köögikombainis toasoe või, jahu, suhkur, sool puruseks. Lisa muna, sega paar korda ja siis suru tainas käte abil ühtlaseks. Suru tainas võitatud lahtikäiva 24 cm koogivormi põhjale. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni koogipõhi on kuldne ja läbinisti küps.

TÄIDIS:
Sulata fariinsuhkur ettevaatlikult praepannil, lisa hästi jämedalt hakitud pekanipähklid. Kuumuta, kuni suhkur on karamellistunud ja pähklite külge hakkab.

Kuumuta rõõsk koor peaaegu keemiseni, lisa tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil tasakesi sulada, siis sega ühtlaseks. Sega juurde toasoe või ning karamellistatud pähklid.

Kalla täidis eelküpsetatud põhjale, (kaunista mõnede karamellistatud tervete pähklitega soovi korral) ja lase tordil enne serveerimist külmkapis 3-4 tundi hanguda.

LISA KOMMENTAAR