Kõrvitsapirukad Kasahhi moodi

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

400 g nisujahu

2 dl soolaga maitsestatud vett

Täidis:

500 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat

150 g rasva

150 g sibulat

soola

musta pipart

Valmistamine

Hauta sibul rasvas klaasjaks. Kuumuta kõrvits, lisa rasv, maitsesta, pane kuumaveepotti kaane alla.
Sõtku jahust ja soolaga maitsestatud veest kõva tainas, kata niiske rätikuga ja lase pool tundi seista. Rulli, vormi pelmeenikujulised pirukad.
Pelmeenikujulised pirukad aseta rasvaga määritud sõelale, pane kuuma vee kohale potti.
Keeda kaanega kaetult 20 minutit, väiksemaid pirukaid vähem.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (September 1992)
LISA KOMMENTAAR