250 g pehmet pruuni suhkrut
2.5 dl poolkuiva siidrit
1 kg hapukamat kooritud õuna
0.5 tl mixed spice vürtsisegu
0.5 tl jahvatatud kaneeli
250 g korinte e. väikeseid seemneteta rosinaid
250 g rosinaid
75 g hakitud suhkrustatud kokteilkirssi
75 g peenelt hakitud kooritud mandleid
0.5 sidruni mahl ja riivitud koor
neli 0,5liitrist hoidisepurki
Sega suures potis suhkur ja siider ning kuumuta nõrgal kuumusel, kuni suhkur on sulanud.
Haki õunad jämedalt ning lisa potti.
Lisa ülejäänud ained (v.a. alkohol) ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni segu on ühtlaselt kokku keenud.
Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Sega juurde alkohol ja jaota steriliseeritud purkidesse.
NB! Nami-nami kokandussõnastikust võite lugeda mincemeat segu kohta rohkem.
Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "How To Be A Domestic Goddess" (Hettie Potter's suet-free mincemeat)
Mincemeat
Erinevalt tavalisest briti 'mincemeat'ist ei sisalda see retsept ploomirasva.'Mincemeat' mis sobib erinevate jõuluküpsetiste valmistamiseks.