Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Küüliku- või jänesepraad

Marineeri jänest 2–3 päeva valges veinis või hapus mahlas, millele võib olla lisatud soovikohaseid vürtse või ürte. Küülik vajab vähem marineerimisaega.
Võta küülik/jänes marinaadist, nõruta ja tahenda köögipaberiga.
Kata peekoniribadega, pane äärtega ahjupannile ja pruunista ahjus.
Seejärel hõõru soolaga ja küpseta üsna tihedasti küpsetusleemega kastes kuni valmimiseni.
Küüliku- või jänesepraad küpseb 1–1,5 tundi.
Hautamisleemest valmista prae juurde kaste. Selleks sulata rasvaine pannil, lisa jahu ja kuumuta, kuni see on teraline ja helepruuni värvusega. Kui marinaadivedelikuks on valge vein, keeda see koos maitseköögiviljadega kokku, lisa koor ja keeda veel koos.
Segu lisa kuumutatud jahule ja kuumuta koos tasasel tulel pidevalt segades mõni minut, kuni jahu on paisunud.
Kastme valmistamiseks võib ka tükeldatud maitseköögiviljad ja vedeliku lisada kuumutatud jahule, seejärel lisa vesi, keeda tasasel tulel ja lõpuks lisa koor ning kuumuta koos läbi.
Küüliku- või jäneseprae võib lauale anda tervelt või tükeldatult, kaste serveerida eraldi.
Lisandiks sobivad praetud ja küpsetatud kartulilisandid, hästi sobib ka pohla-, õuna-pohla-, jõhvikasalat, hautatud köögiviljalisandid.

Retsept on ajalehest Maaleht 8.4.2004
Eesti ajakirjandus
Põhiroog
Küpsetamine
  • Liharoad
  • Ulukiliharoad


Kommentaarid:

kommentaarid puuduvad,ole esimene

Kommenteeri