Värvikirev pärsia riisisalat

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g pikateralist või basmatiriisi

75 g vesiriisi e. metsikut riisi või punast Camargue riisi

2 sl piiniaseemneid

3 sl pistaatsiapähkleid või pekanipähkleid

2 sl mandlilaaste

75 g rosinaid

75 g hakitud kuivatatud aprikoose või kuivatatud datleid

2 granaatõuna seemned

4 viilutatud talisibulat

3 sl hakitud siledalehist peterselli

2 sl hakitud koriandrit

2 tl sumahhi pulbrit

2 sidruni riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda erinevad riisid eraldi soolaga maitsestatud vees pehmeks vastavalt pakendi juhistele. Ära üle keeda! Nõruta keedetud riis ning loputa jooksva külma vee all seni, kuni riis on jahtunud.

Kuumuta kuiv praepann. Lisa piiniaseemned ning rösti kuldseks.

Sega nõrutatud erinevad riisid, lisa röstitud piiniaseemned ja kõik ülejäänud salatiained. Maitsesta soola ja pipraga.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Sainsbury's (August 2004, Vibrant Persian rice salad)

LISA KOMMENTAAR