Tatravahvlid

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

2 dl 10% hapukoort

2 dl (mineraal-) vett

2 dl tatrajahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

1 sl suhkrut

50 g sulatatud võid

Valmistamine

Lülita vahvlimasin sisse.

Sega tainaained omavahel, lase väheke seista. Tainas peab olema parajalt paks.

Enne esimese vahvli küpsetamist määri vahvlimasinat sulavõiga, kui vaja, ka hiljem.

Tõsta kulbiga vahvlimasinasse paras kogus tainast ja küpseta, kuni vahvel on kuldpruun.

Serveeri maasikate ja vahukoorega.

NB! Jahtunud vahvleid saab hiljem vahvlimasinas uuesti soojendada.

Nami-nami retseptikogus on ka pärmitainast tatravahvlite retsept.

Retsept on pärit ajakirjast Elukiri (juuli 2004)

LISA KOMMENTAAR