Piri-piri krevetid

Vürtsika Portugali piri-piri tšillikastmega maitsestatud lihtne, ent luksuslik krevetiretsept. Kasuta hiidkrevette (king prawns)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl piri-piri tšillikastet

0.5 tl tšillipulbrit

2 sidrunit

24 värsket hiidkrvetti (kooritud, peadega)

1 kimp vesikressi

1 kimp koriandrit

soola

Valmistamine

Sega omavahel piri-piri kaste, tšillipulber ja sidrunimahl. Lisa toored hiidkrevetid ning sega hoolega. Lase kaetult 2 tundi külmkapis maitsestuda.

Rebi vesikress ja koriander tükkideks ning jaota suurele vaagnale.

Kuumuta paksupõhjaline pann tuliseks. Lisa krevetid KUIVALE pannile, lisa veidi soola ning rösti umbes 3 minutit, kuni krevetid muutuvad läbikumavalt roosaks.

Serveeri kohe vesikressi-koriandripadjal.

Briti telekanali UKTV veebilehelt (Piri-piri Prawns). Joogiks soovitatakse kerget valget veini Alentejo piirkonnast.

LISA KOMMENTAAR