Lutsusupp

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg terve lutsu

3-4 tk pesa- ehk šalottsibulat

0.25 tk juursellerit

1 tk porgandit

1 tk pastinaaki

5 tk kartulit

3-4 tk loorberilehte

6 tera vürtspipart

soola

valget pipart

5 dl vett

2-3 dl rõõska koort

praadimiseks võid

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Koori ja tükelda aedviljad.
Sulata potis või ning hauta sibul klaasjaks.
Lisa seller, pastinaak, porgand ja kartulid. Kuumuta veidi, siis lisa vesi ja maitseained. Keeda vaiksel tulel, kuni aedviljad on pehmed.
Puhasta luts ja lõika filee kuubikuteks.
Lisa kalakuubikud supile koos rõõsa koorega. Kuumuta kiiresti keemiseni, maitsesta.
Serveerimisel puista supile hakitud tilli ning kõrvale paku head rukkileiba.

Retsept on Ruokala.tv lehelt (Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki, Madekeitto)
LISA KOMMENTAAR