Saksa rukkileib köömnetega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g rukkijahu

30 g värsket pärmi

280 ml leiget vett

15 g soola

1.5-2 tl linnaseekstrakti

50 g võid

3 sl köömneid

Valmistamine

Sega suures kausis 250 g rukkijahust ja pärm. Lisa umbes 180ml leiget vett ja sega hoolega, kuni saad paksu taina.

Lase tainal umbes 2 tundi seista, st kuni tainas on kerkinud ja siis uuesti kokku kukkunud.

Lisa ülejäänud jahu, ülejäänud leige vesi, sool, linnaseekstrakt, või ja köömned. Sega nõtkeks tainaks.

Puista leivaküpsetusvorm (või korv) jahuga. Vormi tainas leivapätsiks ja pane vormi. Lase 2 tundi kerkida.

Kuumuta ahi 220ºC.

Aseta kerkinud leivapäts küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale veidi rukkijahu ning küpseta umbes 30 minutit, kuni leivapäts on kerkinud.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 11.08.2012 15:10

suurepärane leiva retsept.