3 dl piima
1 pakk kuivpärmi (11 g)
0.5 tl soola
0.5 dl õli
1 dl (Pirkka 3-vilja-) kuklijahu
6 dl nisujahu
Täidis:400 g hakkliha
1 sl õli
0.5 tl soola
0.75 dl kontsentreeritud tomatipastat
1 väike purk purustatud ananassi omas mahlas (227g)
1 dl paprikaga täidetud rohelisi oliive
125 g sinihallitusjuustu
1.5 sl pitsamaitseainet
2 dl riivitud emmentali ja mozzarella juustu
Peale:1 tl pitsamaitseainet
1 dl riivitud emmentali ja mozzarella juustu
Soojenda piim 42 kraadini. Lisa kuivpärmiga segatud kuklijahu. Lisa sool ja õli. Sega vähehaaval juurde nisujahu. Sõtku tainast, kuni see kausi servade küljest lahti lööb. Kata kauss köögirätikuga ja lase soojas kohas 10-15 minutit kerkida.
Pruunista samal ajal pannil hakkliha, maitsesta soolaga.
Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale ning sõtku kergelt läbi. Suru tainas ahjuplaadi suurusele küpsetuspaberitükile ja rulli plaadisuuruseks. Kata uuesti köögirätikuga ning lase veel 10 minutit kerkida.
Määri kerkinud tainaplaadile tomatipüreed. Kata pruunistatud hakkliha, nõrutatud purustatud ananassi, poolitatud oliivide ja sinihallitusjuustutükikestega. Puista peale pitsamaitseaine ja riivitud juust.
Keera pitsa pikemast servast rulli, nii et liitekoht jääks rullpitsa alla. Puista peale veel pitsamaitseainet ja riivjuustu.
Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 35 minutit.
Lõika veidi jahtunud rullpitsa viiludeks ja serveeri värske salatiga.
Soome Pirkka retsept (Jauhelihatäytteinen rullapizza). Pildi tegi TIM.
Soomes populaarne kuklijahusegu ("sämpyläjauho") on tavaline nisujahu, millele on lisatud 25-30% ulatuses täisteranisujahu. Loe lähemalt Nami-Nami kokandussõnastikust.
Hakklihatäidisega rullpitsa
Hakkliha-ananassitäidisega pärmitainarull ehk siis soolane stritsel.