Röstitud suvikõrvitsasalat

Röstitud suvikõrvitsad on maitsvad soojalt kui ka jahtunult salatina. Valge palsamäädika võib asendada valge veiniäädikaga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

peotäis värsket hakitud salveid

6 sl oliiviõli

soola

musta pipart

1 kg suvikõrvitsat õhukeste pikiviiludena

4 sl Acetum Balsamico Bianco valget palsamiäädikat (balsamico)

Valmistamine

Kuumuta grillpann tuliseks.
Sega salvei 4 sl õliga ja maitsesta.
Määri suvikõrvitsaviilude alumisele poolele veidi salveiõli ja tõsta grillpannile. Küpseta jaokaupa umbes 3 minutit mõlemalt poolt, kuni suvikõrvitsad on kaunilt kuldpruunid. Pintselda suvikõrvitsatele enne ümberpööramist salveiõli. Aseta vaagnale.
Sega ülejäänud oliivõli palsamäädikaga ning kalla suvikõrvitsatele. Serveeri kohe või lase jahtuda.

NB! Suvikõrvitsaid võid ka fooliumiga kaetud ahjupannil kuumas grillahjus küpsetada.

Retsept on Waitrose.co.uk veebilehelt (Chargrilled Courgettes with Sage)
LISA KOMMENTAAR