Väikesed spinatipirukad

Mõnusalt mure suupiste.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

125 g võid

2.5 dl nisujahu

0.25 tl soola

1 dl riivitud emmentali vm juustu

0.5 dl vett

Täidis:

200 g värsket spinatit

1 sl õli

1 sl nisujahu

1-2 dl rõõska koort

1 sl seesamiseemneid

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

Valmistamine

TAINAS:
Sega jahu, sool ja riivitud juust pehme rasvainega. Lisa külm vesi ja sega tainas ühtlaseks. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ning jaota 12 ühesuuruseks kettaks. Suru need muffinivormidesse, nii et keskele jääb õnarus täidise jaoks. Pane veerand tunniks külmkappi.

TÄIDIS:
Kuumuta pannil õli, lisa puhastatud ja tükeldatud spinat. Kuumuta paar minutit puulabidaga. Siis lisa jahu ja kuumuta umbes 5 minutit. Lisa koor, seesamiseemned, sool ja pipar ning hauta pidevalt segades 5 minutit, kuni spinatisegu on paksenenud.

Samal ajal eelküpseta pirukapõhju 200kraadises ahjus umbes 15 minutit. Täida muffinivormid spinatitäidisega ning küpseta veel 15 minutit, kuni spinatisegu on hüübinud.
LISA KOMMENTAAR