Rabarbrikook mandlikreemiga

Mure lehttainakook, millele mesi ja rabarber annavad mõnusalt hõrgu maitse.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehttainast

määrimiseks muna

Rabarbritäidis:

1 sl mett

300 g tükeldatud rabarbrit

2 sl suhkrut

kaneeli

Mandlikreem:

75 g võid

75 g suhkrut

1 tk sidrunit (riivitud koor)

1 tk muna

75 g jahvatatud mandleid

1 sl nisujahu

Purusegu:

55 g võid

1.5 dl nisujahu

2 sl suhkrut

Valmistamine

Rulli lehttainas 24x24cm suurusele ahjuplaadile ja määri pealt munaga. Tee ülejäänud tainast ääred, et rabarbrimass küpsemise ajal välja ei nõrguks. Pane 20 minutiks külma.
Sulata potis mesi, lisa rabarbritükid, suhkur ja kaneel. Kuumuta 20 minutit ja lase seejärel veidi jahtuda.
Torgi lehttainasse kahvliga augud ja küpseta 200kraadises ahjus 10–15 minutit.
Purusegu jaoks haki toasoe või ja jahu ning lisa suhkur. Mandlikreemi jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa sidrunikoor ja lahtiklopitud muna. Sega hulka jahvatatud mandlid ja jahu ning määri kreem eelküpsetatud põhjale.
Kata jahtunud rabarbriseguga ning raputa peale purusegu.
Küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit.

Retsept on Pere ja Kodu lisalehest "Pereköök"
LISA KOMMENTAAR