Ingveripirnid veinisiirupis

Ingveripirnid võib hommikul või lausa eelmisel õhtul valmis teha ning kaetult külmkapis hoida. Tõsta pirnid paar tundi enne serveerimist tuppa soojenema, et siirup uuesti vedelaks muutuks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 kõvemat pirni

5 cm jupp värsket kooritud ingverijuurt

2 kaneelikoort

50 g suhkrut

6 dl punast veini

Valmistamine

Koori pirnid, aga jäta varrejupp tervelt külge. Lõika igalt pirnilt põhjast viil ära, nii et pirnid paremini püsti seisaksid. Pane pirnid teineteise kõrvale pikali suuremasse potti, lisa õhukesed ingveriviilud, kaneelitükid, suhkur ja punane vein.

Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 30-45 minutit, pirne regulaarselt keerates, kuni pirnid on pehmed. Kurna keeduvedelik läbi sõela suurde madalasse potti, kuumuta keemiseni ja keeda 5-10 minutit kõrgel kuumusel, kuni vedelik muutub siirupiseks. (Kui soovid tugevama maitsega veinisiirupit, siis jäta ingver ja kaneel potti).

Serveerimiseks tõsta igale taldrikule veinis keedetud pirn ning tõsta umbes 2 sl veinisiirupit ümber pirni. Serveeri toatemperatuuril näiteks koos vanillijäätisega.

Vaata ka alkoholita valmistatud ingveripirnide retsepti.

Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (Nov 2003, Ginger Poached Pears)

LISA KOMMENTAAR