Maasika-lehttainakoogid

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

määrimiseks muna

kaunistuseks pärlsuhkrut

Täidis:

2 dl 35% rõõska koort

1 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 dl kookoshelbeid soovi korral

250 g kohupiima

1-2 dl maasikamoosi

5-8 dl maasikaid

Valmistamine

Lõika lehttainas 20-30 nelinurgaks, määri pealt munaga ning puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 5-10 minutit, kuni lehttainas on pealt kaunilt kuldne. Lase enne täitmist jahtuda.

Vahusta rõõsk koor, maitsesta suhkru ja soovi korral ka kookoshelvestega. Sega juurde kohupiim.

Täida lehttainalehed veidi enne serveerimist. Selleks lõika lehttainaruudud terava noaga pooleks, aseta vahele maasikamoosi, vahukoore-kohupiimasegu ja poolitatud maasikaid.

Retsept: Myllyn Paras

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.07.2014 11:28

Hea ja lihtne kook, mulle veidi rohkem maitses sarnane retsept, ainult maasikate asemel oli kompot virsikud.