8 dl nisujahu
200 g margariini
100 g suhkrut
100 g hapukoort
0.5 tl söögisoodat
1 sl äädikat
Kreem:400 g suhkruga kondenspiima või 400 g iiriseid
150 g võid
Mõõda kaussi jahu, lisa sulamargariin, suhkur, hapukoor, sooda ja äädika segu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane 1-2 tunniks külmkappi. Aja külm tainas läbi hakkmasina jämeda sõela või riivi jämeda riiviga otse ahjuplaadile. Aseta saadud ribad pannile ja küpseta neid 15-20 minutit.
Kreemi valmistamiseks sulata iiriseid, lisa piim ja sulavõi. (Kreemi jaoks võid kasutada ka suhkruga kondenspiima. Kinnist suhkruga kondenspiimapurki tuleks keeta vees umbes 2 tundi).
Vala saadud kreem krõbinatele, sega ja lao taldrikule kuhja nagu sipelgapesa. Lase hanguda.
Retsept on venekeelselt MillionMenu.info lehelt. Pildi tegi HELEN. Siin on veel üks variant.
Superhea maiustus! Meenutab Kass Arturi kooki, aga on veelgi parem. Soovitan proovida.
tegin kondenspiimaga variandi, no ei olnud midagi erilist. kuidagi väga lääge. kass arturi kook ikka palju parem.
sõime astelpajupüreega serveeritult ning sobis suurepäraselt. Vahva lastega teha (kui jaksata taignasöömise vastu võidelda). Kasutasin keedetud kondenspiima ning segasin selle sulavõiga ühtlaseks massiks. Piima ei lisanud. Taignast saadud ribasid küpsetasin 200-kraadises ahjus. Kasutasin võid.
Sipelgapesatort
Sipelgapesatort meenutab maitselt veidi tuntud maisipulgakooki, Kass Arturi kooki.