Sipelgapesatort

Sipelgapesatort meenutab maitselt veidi tuntud maisipulgakooki, Kass Arturi kooki.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

8 dl nisujahu

200 g margariini

100 g suhkrut

100 g hapukoort

0.5 tl söögisoodat

1 sl äädikat

Kreem:

400 g suhkruga kondenspiima või 400 g iiriseid

150 g võid

piima

Valmistamine

Mõõda kaussi jahu, lisa sulamargariin, suhkur, hapukoor, sooda ja äädika segu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane 1-2 tunniks külmkappi. Aja külm tainas läbi hakkmasina jämeda sõela või riivi jämeda riiviga otse ahjuplaadile. Aseta saadud ribad pannile ja küpseta neid 15-20 minutit.

Kreemi valmistamiseks sulata iiriseid, lisa piim ja sulavõi. (Kreemi jaoks võid kasutada ka suhkruga kondenspiima. Kinnist suhkruga kondenspiimapurki tuleks keeta vees umbes 2 tundi).

Vala saadud kreem krõbinatele, sega ja lao taldrikule kuhja nagu sipelgapesa. Lase hanguda.

Retsept on venekeelselt MillionMenu.info lehelt. Pildi tegi HELEN. Siin on veel üks variant.

LISA KOMMENTAAR

Helen
postitatud 10.05.2009 23:27

Superhea maiustus! Meenutab Kass Arturi kooki, aga on veelgi parem. Soovitan proovida.

helen
postitatud 15.02.2011 16:32

tegin kondenspiimaga variandi, no ei olnud midagi erilist. kuidagi väga lääge. kass arturi kook ikka palju parem.

Kardemon
postitatud 24.02.2013 17:03

sõime astelpajupüreega serveeritult ning sobis suurepäraselt. Vahva lastega teha (kui jaksata taignasöömise vastu võidelda). Kasutasin keedetud kondenspiima ning segasin selle sulavõiga ühtlaseks massiks. Piima ei lisanud. Taignast saadud ribasid küpsetasin 200-kraadises ahjus. Kasutasin võid.