Sametine sibulasupp

Sametine ja mahe sibulasupp sobib hästi kergeks õhtusöögiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

500 g sibulat

2 tl suhkrut

1 l aedvilja- või kanapuljongit

2 dl 35% rõõska koort

1-2 sl nisujahu

Serveerimiseks:

riivitud juustu

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Valmistamine

Lõika sibul viiludeks ja hauta sibulaviilud võis pehmeks, ära pruunista (selleks kulub 10-15 minutit). Lisa poole hautamise ajal suhkur.

Püreesta praetud sibul saumikseriga peeneks - mida vähem tükke jääb, seda maitsvam supp on. Lisa puljong, kuumuta keemiseni.

Lisa rõõsa koorega segatud jahu ja keeda, kuni supp läheb veidi paksemaks. Maitsesta vajadusel soola ja valge pipraga.

Serveerimisel puista supile riivjuustu ja röstitud saiakuubikuid.

LISA KOMMENTAAR

kätz
postitatud 10.02.2009 18:17

väga hea supp!!!

Sussi
postitatud 21.03.2009 18:32

... ehk mida teha siis, kui kodus on sibulaid ja juustu. Sametine sibulasupp sobib sel juhul ju väga hästi ja maitseb ka. Sibulatest saab uskumatult mõnusaid toite.

Sussi
postitatud 28.08.2015 16:39

Pilt ka:

Pinnu
postitatud 24.03.2009 14:32

Väga hea supp ja lihtne valmistada. Poest vaja vaid koor tuua.

Cephalonia
postitatud 08.09.2009 12:20

Üllatavalt maitsev sibulasupp :)

Ssille
postitatud 06.03.2010 16:47

Supp oli päris hea maitsega.

Dee
postitatud 17.04.2010 19:35

Nii hea supp sai! :) Panin 2 sl jahu, nii oli meie maitsele paraja paksusega.

Pille
postitatud 23.10.2013 22:44

Mina tegin hiljuti seda sibulasuppi. Polnudki varem teinud ja jäin tulemusega väga rahule, sibulale tuleb küpsedes mõnus magus alatoon.