Grillitud kaheksajalg

Grillitud ja seejärel maitseõlis marineeritud kaheksajalg.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg puhastatud kaheksajalga

Vinegrett:

3 sl punast veiniäädikat

2 sl sidrunimahla

1 sl kuivatatud punet

1 tl meresoola

1 tl purustatud musta pipart

1.2 dl külmpressitud oliiviõli

4 sl värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Kuumuta grill keskmiselt tuliseks.

Kraabi kaheksajalalt punakas nahk, jäta kombitsad terveks ja lõika keha neljaks. Loputa külma veega ja patsuta kuivaks. Soovi korral lüki kombitsad pikkade metallvarraste otsa.

Pritsi grillresti õliga. Aseta kaheksajalad grillrestile ja grilli, keerates iga minuti järel, kuni kaheksajalad on ümberringi kenasti mustjad (umbes 3 minutit igal küljel, 8-12 minutit kokku).

Lõika grillitud kaheksajalg tükkideks ja aseta kaussi.

Sega vinegretiained omavahel ja kalla kaheksajalatükkidele. Lase 30 minutit maitsestuda.

Kontrolli maitset ja serveeri sidrunisektoritega.

Food Network Canada retsept (Grilled Octopus)

LISA KOMMENTAAR