Paprikamajonees

Mõnusalt vürtsikas majoneeskaste, sobib hästi nt koduste burgerite valmistamiseks. Sarnaneb Hesburgeri populaarsele paprikamajoneesile, mida antud kiirsöögikohas juba aastast 1973 pakutakse.

Kogus
2 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 väike hapukurk või marineeritud kurk

1 väike küüslauguküüs

150 g head majoneesi

50 g hapukoort

0,25 tl paprikapulbrit

0,25 tl Cayenne'i pipart

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl valge veini äädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki hapukurk ja küüslauk hästi peeneks. Sega kõik ained omavahel, hoia serveerimiseni külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Kurkumi ja Cayenne'i asemel võib kastmele lisada maitseks hoopis grillimaitseainet. 
  • Väidetavalt valmistati autentset Hesburgeri paprikamajoneesi algusaastel niiviisi: vispelda 2 munarebu hulka 2 dl toiduõli, seda peene nirena lisades. Rösti 2 punast paprikat grillil või ahjus mustjaks, siis koori paprika, eemalda seemned ja lisa hakitud paprika majoneesile. Maitsesta 1 tl soola, 1 tl äädikaga ja 1 tl musta pipraga. 
  • Veelgi lihtsam variant käib nii: 1,5 dl majoneesi, 0,5 peenelt hakitud punast paprikat, 1 tl grillmaitseainet, 0,5 tl suhkrut. 

 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.06.2016 20:46

Kasutasime rukkifileeburgerite valmistamisel, väga mõnus ja just parajalt krehvtine.